Menu
Formator de formatori

Formator de formatori

 

Programul propus se încadrează ca tematică în cerinţele actuale ale Uniunii Europene în domeniul asigurării calităţii în Educaţie şi Formare Profesională.

Cursul de FORMATOR de FORMATORI se adreseaza profesorilor, managerilor si trainerilor din companiile private precum si functionarilor publici responsabili de instruire.

Cursul firmei Audiomed este coordonat si aplicat de formatori cu experienta vasta in diferite domenii, absolvind  numeroase specializari in cadrul universitatilor renumite din tara.

Participand la un astfel de curs vei avea ocazia de a-ti valorifica deprinderile si cunostintele, vei putea  invata metode de instruire inovative  pe care le vei utiliza cu usurinta in cursurile tale, vei  fi capabil sa abordezi cursantii mai dificili si vei dobandi metode eficiente de evaluare a sesiunii de formare. Deasemenea, vei detine posibilitatea de a organiza si desfasura cursuri de formare nu doar in domeniile in care esti specializat ci si pentru pregatirea profesionala a formatorilor.

Scopul programului

Este de a dobandi competente de “formator de formatori” prin intelegerea si aplicarea practica a tehnicilor inovative de instruire a participantilor, astfel incat, in momentul in care acestia la randul lor vor sustine o sesiune de training,  vor fi capabili sa implementeze programe complexe si mai eficiente de formare. In urma examenului, veti primi o diploma acreditata de “FORMATOR de FORMATORI” (cod COR 242402) care va ofera posibilitatea de a profesa ca trainer of the trainers.

Cursul se desfasoara in cadrul educatiei  non-formale, dinamic, interactiv, orientat spre eficienizarea cunostintelor, dezvoltarea deprinderilor si formarea atitudinilor, utilizand tehnici comportamentale specifice folosite in educatia adultilor si aplicate prin metoda experientiala, si anume:

 • Sustinerea participarii active a tuturor cursantilor
 • Crearea unei atmosfere de colaborare si interactiune
 • Stimularea participantilor de  a corela activitatea din cadrul sesiunii de formare cu modul in care isi vor desfasura ei insisi sesiunile de training
 • Indrumarea participantilor spre materiale si resurse umane pe care le-ar putea utiliza.
 • Participanţii isi vor  autoevalua cunostintelor dobandite şi vor gasi alternative de a le pune in aplicare
 • Simularea practică a situaţiilor ce pot apărea şi pe care participantul învaţă să le combata, încă înainte de a le intalni în realitate
 • Reflectarea asupra modului in care vei putea folosi cele învăţate pentru a fi mai eficient în cadrul activităţii tale ca formator al formatorilor.
 • Recapitularea informaţiilor acumulate în decursul sesiunilor de formare şi analizarea concluziilor pentru crearea de noi abordari, proiecte şi stiluri comportamentale

Obiectivele programului

La finalul cursului, participantii vor fi capabili sa:

 • Organizeze si sa evalueze o sesiune eficienta de training pentru alti formatori  pe baza tehnicilor inovative dobandite privind:
  • modul de invatare,
  • elaborarea unei strategii de invatare,

abilitatile de comunicare

back to top